Spændende safaritur og bjergbestigning i Tanzania

safari

Mangler du lidt inspiration til din næste ferie, hvor du godt kunne tænke dig noget ud over det sædvanlige? Du er måske ved at være godt træt af det dårlige danske vejr, og kunne tænke dig at holde ferie i et varmt og eksotisk sted, hvor du kan opleve en masse af spændende ting. Der er rigelig af gode feriedestinationer at vælge imellem, hvor en badeferie er et sikkert hit. Men hvis du derimod ønsker en noget anderledes oplevelse med naturen, bør du overveje at tage på en safari ferie og bjergbestigning i Afrikas smukke land, Tanzania.

Safarioplevelser i Tanzania

Som de fleste nok ved, så er Tanzania et af de bedste safarilande i Afrika og i verden. Dette skyldes det rige dyreliv i landet og det mange frodige nationalparker og naturreservater. Derudover har Tanzania en unik og varieret natur, da der findes alt fra høje bjerge, store slette og savanner, vulkankrater, store indsøer og floder samt eksotiske strande og øer.

De mest berømte nationalparker i Tanzania er blandt andet parkerne Serengeti, Tarangire, Lake Manyara og Ngorongoro. Her er der garanti for, at du vil opleve rigtig mange forskellige dyre såsom løver, giraffer, gnuer, bøfler, elefanter, geoparder, flamingoer, zebraer, aber samt en række andre dyre- og fuglearter.

Oplev Kilimanjaro i Tanzania

Ud over safarioplevelser byder Tanzania også på mange andre spændende aktiviteter, og en af dem er bjergbestigning i Kilimanjaro.

kilimanjaro

Kilimanjaro er næsten 6.000 kilometer høj og er dermed Afrikas højeste bjerg, og samtidig er det verdens højeste fritstående bjerg. Bjerget besøges ofte af bjergbestigere og andre turister, som ønsker at opleve den fantastisk natur, bjerget har at byde på. De fleste kan tage på trekking i bjerget, da det ikke er alt for besværligt eller krævende at bestige. Tager man imod udfordringen, er man garanteret en vild og ægte naturoplevelse.

Der er mange ruter, som man kan følge, hvis man vil bestige Kilimanjaro. Ruterne er forskellige i sværhedsgraden og byder på anderledes naturoplevelser. Derfor er det en god idé at undersøge, hvordan de forskellige ruter er, inden afrejsen. På den måde er du sikker på at komme på den bedste rute til netop dig. Hvad enten rute, du vælger, bliver du ikke snydt for naturskønne indtryk og fantastisk udsigt over savannen i området.

Kilimanjaros bjergskråninger er frodige, da de dækkes af en tyk og grøn skov. Derimod er de omkringliggende sletter et tørt græsland, hvor der er rige muligheder for at se elefanter, løver, giraffer og mange andre dyr, som lever der. Det usædvanlige ved Kilimanjaro er dog, at det dækker over hele fem klimazoner, hvilket giver meget forskellige oplevelser, når man bevæger sig op af bjerget.

Blandt andet kommer man til at opleve alt fra frodige regnskov til arktisk ørken. Når du er ved foden af Kilimanjaro, er du i en regnskov med myriader af dyr. Derimod er landskabet på toppen helt anderledes. Du går blandt andet gennem stenørkenen for at komme op til kraterranden, hvor du befinder dig på den snedækkede top og er omgivet af gletschere.

Du vil ikke fortryde at tage på ferie til en af Tanzanias nationalparker samt bestige Kilimanjaro og opleve den flotte natur og mangfoldige dyreliv på tæt hold. Du kan med stor fordel begynde at planlægge din safari og bjergbestigning til Tanzania. Du kan starte med at læse mere om oplevelser i Tanzania på safaritanzania.dk.

About

Erfaren backpacker der guider dig gennem alt der er værd at vide. Så du kan drage ud i verden med kun en rygsæk på ryggen.

Posted on november 7, 2014, 3:19 pm By
Categories: Diverse