“On the road again” – i Marokko

8299366_61a6f1c012_b

 

Marokko er et ganske unikt land, med en helt særlig kultur, natur og historie. Gastronomisk har landet også sit at byde på, med gryderetter forkælet i lerpottegryder og drys fra alverdens krydderier. Marokko byder på et enestående etnisk og autentisk indtryk, hvor alle sanser bliver sat i spil. Landet byder således på ørkenlandskab, tætte byer og øde vejstrækninger i bjerglandskab. Marokko er en oplevelse i særklasse.

Marrakech

På et besøg i denne sanseby fornemmer man hurtigt en stemning af 1001 nats eventyr, med farvestrålende bygninger, utroligt udsmykkede klædedragter og bazarer med krydderier, smykker og diverse brugskunst så langt øjet rækker. Marrakech er kendt for sine snævre gader og for at have den største Souk i Marokko. Markedet lever i bedste stil af nære relationer, hvor det kan være svært at se forskel på den ene krydderiforhandlers krydderier og den anden forhandler lige overfor. Souken er et must på et besøg til Marokko.

Todra og Dades-dalen

Denne vejstrækning er omgivet af stenørken, kløfter og sporadisk placeret Kasbahers-landsbyer. Dalen udgør skellet mellem Nord- og Sydmarokko. Gennem dalen har Dades floden boret sig vej gennem kløfter og beriget vejen med helt unikke klippevægge og en vejstrækning, der sjældent ses magen til. På turen gennem Todra og Dades dalen kommer man forbi dadelplantager og også det parfumerede område “Valley-of-the-roses”. Her vokser tusindvis af roser vildt, og et besøg hertil er som at træde direkte ind i parfumeshop.

Kamelsafari

Tag turen videre til verdens største ørken, Sahara. Her er sand og klitter så langt øjet rækker. Turen gennem Sahara bør forgå på kamelryg. På en sådan tur bør du ikke snyde dig selv fra en overnatning i det fri. Det en unik oplevelse at se solen gå ned under klitterne, og næste morgen se den stå op igen. Det er en symfoni af gule, rødlige, og brune nuancer, hvor farveladen fortsætter i det uendelige. Som farverne bliver mere mørke og dunkle, dukker den fænomenale stjernehimmel op. Millioner af stjerner lyser himlen op, og man kan forsøge at gætte sig til, hvilke stjernebilleder der pryder himlen. Bålet ved teltet, lysskæret fra stjernerne og forventningen om en unik solopgang sætter de helt rigtige rammer for en overnatning i det ellers golde Sahara.

Chefchaouen

En Marokkotur bør også ligge vejen forbi denne herlige by. Det enestående ved byen er, at langt de flest huse i byen er malet med samme blå farve, hvilket gør byen helt labyrintisk på en særdeles eftertragtet måde. Byen er præget af en andalusisk byggestil. I Chefchaouen kan du ligeledes få en ægte marrokansk kulinarisk oplevelse.

About

Erfaren backpacker der guider dig gennem alt der er værd at vide. Så du kan drage ud i verden med kun en rygsæk på ryggen.

Posted on februar 26, 2015, 11:40 am By
Categories: Diverse