Forsikring når der er bump på vejen

rejseforsikring

Rejse er en luksus, som de fleste af os ynder at gøre én eller flere gange om året. Uheld eller sygdom, kan dog stadig ramme dig, hvis du befinder dig i et andet land. Det er derfor en god idé at tilkøbe en rejseforsikring, så du undgår store omkostninger, hvis du skulle blive syg eller komme tilskade på rejsen.

Blå vs. gul sygeforsikring

Pr. 1. august 2014 blev det gule sygesikringskort værdiløst uden for Danmarks grænser. Du er derfor ikke længere forsikret på samme vilkår som du er vant til. Med det blå sygesikringskort er du forsikret på lige fod med landets befolkning, hvorfor du med stor sandsynlighed har ringere behandlingsvilkår end i Danmark.

Det er derfor blevet mere relevant at tilkøbe en rejseforsikring, hvis du vil sikre dig, at du kan få behandling på samme vilkår som ved det gule sygesikringskort. Ydermere, dækker det blå sygesikringskort ikke hjemrejse ved sygdom eller tilskadekomst, hvilket i sig selv udgør en dyr post, hvis du selv skal punge ud for det.

Ligesom med bump på vejen, kan du ikke selv kontrollere, hvor og hvornår du rammes af sygdom eller tilskadekomst. Det er derfor bedre at være safe than sorry.

Derfor er rejseforsikring fornuftig

Rejseforsikring er fornuftig fordi du får flere og bedre dækninger end ved det blå sygesikringskort. Du behøver således ikke bekymre dig, hvis uheldet skulle være ude på din rejse. Du kan komme ud for en situation, hvor du skal have foretaget en behandling, der ikke er dækket af den offentlige sygesikring i det pågældende land, hvormed du skal lægge en så stor sum, at du måske ikke har mulighed for det. Sagt med en pæn metafor: En rejseforsikring fungerer som en faldskærm, der forhindrer dig i at styrte ned.

Det er dog vigtigt, at du holder dig for øje, at det kræver en anden type rejseforsikring at rejse uden for Europa. Du er ikke dækket af det blå sygesikringskort i resten af verden, hvorfor du reelt set risikerer at rejse helt uden forsikring, hvis du ikke ved dette. Her er det lovgivningen for for sygehjælp i de respektive lande, der er gældende. Det kan således blive en særdeles dyr affære at rejse uden for Europa uden rejseforsikring.

Rejseforsikring er dermed både fornuftig ved rejse inden for Europa, men i særdeleshed, når du rejser i resten af verden. Selvom der aldrig er sket dig noget på rejser, fungerer det, desværre, ikke som garanti for, at der heller ikke gør det i fremtiden. Det er derfor vigtigt at være forsikret på rejsen, således at du altid kan få den rette behandling, hvis du skulle støde på et bump på vejen.

About

Erfaren backpacker der guider dig gennem alt der er værd at vide. Så du kan drage ud i verden med kun en rygsæk på ryggen.

Posted on marts 27, 2015, 1:04 pm By
Categories: Diverse