På eventyr 60+

eventyrOm vi er børn, unge, voksne eller ældre, dør vores behov for oplevelser aldrig. Vi vil gerne ud og udforske verden, og se hvad den har at tilbyde os. Hvilken type oplevelse vi ønsker os, kan være meget individuelt, og om vi ønsker turen alene eller sammen med andre.

Der er mange forskellige måder, at opleve verden på. Det kan enten blive inde for ens eget land, et andet land, eller en tur gennem flere lande og kulture. Man skal dog huske, at bruge sin tid fornuftigt, da det ellers kan være meget overvældende.

Som ældre, kan det godt ske, at kroppen med tiden har sat sine begrænsninger. Det kan lede til, at nogle ting bliver udelukket, men det behøver man ikke nødvendigvis. Det kan være man ikke længere kan gå timer igennem en skov, men man kan tage stien og en scooter og dermed stadig komme ud.

Op og afsted

Man skal dermed ikke bare lade sig begrænse. Det kan godt være det ikke er muligt at gøre som de unge, eller at det virker for besværligt. Oftest skal man bare se på det hele fra en anden vinkel. Dermed bliver oplevelsen anderledes, og det kan være et plus.

Har man prøvet noget andet så mange gange før, kan det være sundt at se på det på andre måder. Du får en ny tilgang til tingene, og en ny måde at opleve de samme steder. Dermed kan man finde nye gemte skatte, de steder man ellers har været meget.

Naturligvis, kan nogle sygdomme stoppe en. Med alderen er en af de hyppigste skader, grå stær. Her nedsættes synet markant, og dermed kan det visuelle på en hvilken som helst tur ødelægges. Dette kan dog afhjælpes med operation.

Lad hver med at se begrænsningerne

Lider man af grå stær, eller anden sygdom, skal dette heller ikke sætte en stopper for det hele. Her er det vigtigt at se på hvilke muligheder man har, og en er udsættelse. Har man grå stær, kan dette behandles, og derefter kan man tage afsted.

Det kan være du ikke selv mener tid er det du har mest af, men vi snakker ikke flere år. Det kan være uger, måneder, måske et år. Her har du samtidig mulighed for, at planlægge turen, så den er tilpasset dine behov.

About

Erfaren backpacker der guider dig gennem alt der er værd at vide. Så du kan drage ud i verden med kun en rygsæk på ryggen.

Posted on september 15, 2014, 9:18 am By
Categories: Diverse