Kan man blive for gammel til at rejse?
Tower-Bridge-Sprogrejse

Ifølge min egen livsfilosofi, så bliver ingen nogensinde for gamle til at rejse. Lige så er det heller aldrig for sent, at lære nye sprog og kulturer at kende. Alligevel lader mange alderen holde sig tilbage, og særligt er det set, hvis vedkommende ikke har en rejsemakker.

Min egen mor havde det sådan. Hendes engelsk har aldrig været fantastisk, så da hun stod over for nye jobmuligheder, hvor engelsk var en del af dagligdagen, begyndte hun at panikke lidt. Jeg foreslog hende, at tage på en længere sprogrejse til et engelsktalende land.

Kan man rejse alene?

Til at begynde med, var hun ikke helt vildt med ideen. Hun var overbevist om, at hun behøvede én rejsemakker. Dette undersøgte jeg nærmere for hende, og faktisk anbefaler flere udbydere af sprogrejser, at man rejser på egen hånd eller i grupper med så få danskere som muligt.

Ved at rejse alene, er du hele tiden tvunget til, at bruge det fremmedsprog, som du er rejst afsted for at lære. Du har ikke nogle til at oversætte for dig, og at overskride dine sproglige grænser, vil være den eneste måde hvorpå du kan interagere med de lokale.

Ydermere er det en kæmpe læringsproces at rejse alene. Jeg gjorde det selv på min backpackertur til Thailand. Det er lidt som at lære sig selv at kende for første gang. Som minimum er det i hvert falde en garanti, at du vil opdage sider af dig selv, som du ikke på forhånd vidste, at du besad.

Sprogbarrierer og niveaudeling.

Efter vores lille research opstår der en anden bekymring hos min mor. Hvad hvis sprogskolens begynderniveau er for højt? Vi satte os derfor endnu engang foran computeren. Til hendes store trøst fandt vi ud af, at der findes sprogskoler, som bruger tid på, at undersøge elevernes niveau, og derefter inddele dem derefter.

Selvom det kan virke lidt intimiderende, at man skal måles, vejes og sammenlignes med andres sproglige niveau, så er det også et form for et sikkerhedsnet, at vide man modtager den rigtige type undervisning. Sæt man havde betalt en større sum for at komme på sprogrejse, men ikke lærer noget som helst, fordi undervisningen ikke er tilpasset hvad man egentlig kan.

Altid en oplevelse rigere.

Mit bedste råd til de som ønsker at forbedre deres sprogevner, er at kaste sig ud i det. Ens alder burde ikke forhindre én i, at opsøge nye udfordringer. Selv hvis man ikke føler, at have lært hvad man forventede efter hjemvendelse, så er en rejse til udlandet aldrig spild af tid. Du vil altid vinde noget på sådan en tur, om end det er nye bekendtskaber eller bare er en oplevelse for livet.

About

Erfaren backpacker der guider dig gennem alt der er værd at vide. Så du kan drage ud i verden med kun en rygsæk på ryggen.

Posted on marts 2, 2016, 10:28 am By
Categories: Rejse